نماینده ساوه و زرندیه:

جشنواره ملی انار فرصتی برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های ساوه است

جشنواره ملی انار فرصتی برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های ساوه است به گزارش نیو باکس، مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جشنواره ملی انار فرصتی برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های ساوه در زمینه های مختلف است.



حجت الاسلام محمد سبزی پنجشنبه ۱۰ شهریورماه ۱۴۰۱ در جلسه هماهنگی برگزاری همایش و جشنواره ملی انار در ساوه اظهار داشت: از آنجاکه جشنواره انار ساوه برای نخستین بار در سطح ملی مقرر است اجرا شود پس جدیت بخش دولتی و خصوصی برای هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره ضرورت دو چندان دارد.

وی بیان کرد: برگزاری جشنواره ملی انار ساوه آغازی برای برگزاری جشنواره های ملی در زمینه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و... است چونکه ساوه ظرفیت بالایی در زمینه های مختلف دارد و باید این مزیت ها در سطح ملی شناسانده شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به برگزاری جشنواره ملی انار ساوه در ۱۱ و ۱۲ آبان ماه در مسجد جامع ساوه اظهار داشت: از آنجاکه فصل برداشت انار ساوه در آبان ماه است پس برگزاری جشنواره در این برهه از زمان، جنب و جوش باغداران ساوجی در برداشت یاقوت سرخ از انارستان های ساوه را مضاعف خواهدنمود.

وی بیان کرد: به سبب این که ساوه ظرفیت بالایی در زمینه فرهنگی دارد و مهد پرورش مفاخر و مشاهیر گوناگون علمی و دینی است، بناست در آینده نزدیک کنگره ملی علامه عسکری ساوجی از افتخارات عالم تشیع در این شهرستان اجرا شود.

این نماینده مردم در خانه ملت از حضور مقامات وزارت جهادکشاورزی و کمیسیون کشاورزی در جشنواره ملی انار آگاهی داد و اضافه کرد: با حضور مقامات وزارت جهاد کشاورزی کمبودها و مطالبات این حوزه در حاشیه برگزاری جشنواره مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به این که ارائه راهکارهای عملی برای جلوگیری از بروز آفات در محصول انار نظیر کرم گلوگاه و آفتاب سوختگی از مطالبی است که باید با برگزاری سمینارهای علمی در حاشیه جشنواره بدان پرداخته شود، بیان کرد: تقویت و توسعه سه مرکز تحقیقات کشاورزی در ساوه یکی از مطالبات جدی است و باید از این سرمایه های ملی به خوبی بهره برد.

حجت الاسلام سبزی با اشاره به این که در حق برخی باغداران و کشاورزان پائین دست سدالغدیر اجحاف شده است، اظهار داشت: متاسفانه عدم توزیع عادلانه حقآبه در اراضی کشاورزی پائین دست سدالغدیر مشکلاتی را به وجود آورده است به شکلی یک کشاورز یا باغدار انار حتی یک قطره آب از سد الغدیر سهم ندارد و در عوض کشاورز و باغدار دیگری به تنهایی بالای ۱۰۰ لیتر بر ثانیه حقآبه دارد که این مساله را در نشستی با رییس قوه قضائیه مطرح و پیگیر حل این اجحاف هستیم.

وی بیان کرد: در صورتیکه حتی سیستم آبیاری بارانی و قطره ای در بعضی کشورهای دنیا منسوخ شده اما در ایران همچنان کشاورزی با سیستم غرقابی صورت می گیرد و منابع آبی نظیر ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم آب سدالغدیر ساوه به آسانی با روش سنتی آبیاری به هدر می رود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: محدودیت موجود در نهاده های دامی، مشکلات مربوط کانال های آب روستایی، سهمیه پایین تجهیزات و ادوات کشاورزی، اختصاص پایین سوخت، لزوم سند دار شدن اراضی کشاورزی، عدم توجیه اقتصادی سودهای بانکی، از با اهمیت ترین مشکلات و مطالبات کشاورزان ساوه و زرندیه با تولید افزون بر ۷۰ نوع محصول کشاورزی است که باید کمیته علمی جشنواره به این موضوعات بپردازد.





منبع:

1401/06/10
23:22:01
5.0 / 5
634
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , توسعه , تولید
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه