نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران:

به صادركنندگان توهین نكنید!

به صادركنندگان توهین نكنید! نیو باکس: نایب رییس اتاق بازرگانی ایران می گوید آنچه که در ارتباط با صادرکنندگان کارتن خواب مطرح شده با واقعیت فاصله بسیاری دارد و توهین به صادرکنندگان است.


به گزارش نیو باکس به نقل از ایسنا، از شروع امسال، با وجود تلاش هایی که بمنظور کاهش اختلاف نظرها میان بخش خصوصی و بانک مرکزی صورت گرفت، همچنان به نظر می آید اتاق بازرگانی نسبت به عملکرد این بانک و دستورالعمل هایی که در ماه های گذشته به اجرا در آورده، انتقاداتی جدی دارد.
هرچند در سال ۱۳۹۸، با نهایی شدن دستورالعمل ارزی که به صادرکنندگان اجازه می داد قسمتی از ارز خودرا بوسیله واردات در ازای صادرات به کشور بازگردانند، به نظر می رسید این اختلافات به حداقل رسیده اما در سال ۱۳۹۹، بانک مرکزی تغییرات جدیدی را در این راه نهایی کرد و بحث واردات در ازای صادرات در برههای حذف شد و بعد از آن نیز فقط به صادرکنندگان اجازه داده شد قسمتی از ارز را برای تامین نیازهای خود به مواد اولیه، به واردات اختصاص دهند، موضوعی که همچنان گره به وجود آمده در راه خیلی از صادرکنندگان را باز نمی کند.
در کنار آن، اظهارنظرهایی که رئیس کل بانک مرکزی در ماه های گذشته انجام داده نیز برای بخش خصوصی گران تمام شده است. از سویی همتی از بازنگشتن بیش از ۲۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور سخن اظهار داشت که با انتقاد و تکذیب جدی بخش خصوصی مواجه گردید و از طرفی چند هفته قبل در جلسه شورای گفت و گو از وجود صادرکنندگان کارتن خواب آگاهی داد که واکنش بخش خصوصی به این اظهارنظر هنوز ادامه دارد.
بعد از آنکه چند روز قبل، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام نمود که با وجود گذشت چند هفته، هنوز خبری از صادرکنندگان کارتن خواب نیست، این دفعه، نایب رییس اتاق ایران نیز با انتقاد از برخی برخوردها، صحبت از کارتن خواب ها را توهین به بخش خصوصی دانسته است.
حسین سلاح ورزی گفته: اصل موضوع این است که در وضعیت تحریم و زمانیکه کشور با کاهش منابع ارزی مواجه بود و دولت امکان فروش نفت و تامین ارزی را نداشت، سیاست گذار ارزی به دنبال اعمال مدیریت ارزی و کنترل برای تامین ارز بود. یکی از این سیاست ها بحث پیمان سپاری و الزام صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از اقتصاد به چرخه اقتصادی کشور بود.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: از شروع مطرح شدن این سیاست، اختلاف نظری بین بخش خصوصی و بانک مرکزی وجود داشت که حقوق مالکیت خصوصی صادراتی که توسط تاجر انجام می شود، تحت مالکیت و اموال خودش است و تسهیلات و وام ارزی را که صادرکننده از سیستم بانکی دریافت می کند و از طرفی شرایط تحریم و محدودیت های بانکی جدی است و نمی توان این انتظار را داشت که پروسه بازگشت ارز با شرایط عادی یکسان باشد.
سلاح ورزی اظهار داشت: در مجموع این مجادلات ادامه داشت و اخبار مختلفی در خصوص اینکه ۲۷٫۵ میلیارد دلار ارز به کشور برنگشته یا اینکه ۱۹ هزار صادرکننده ارزشان را برنگردانده اند، منتشر و فضایی در رسانه ها القا شده بود که این افراد تسهیلاتی از دولت گرفته و آنها را برده و برنگرده اند که البته واقعیت این چنین نبود. خوشبختانه با پیگیری هایی که رئیس جمهور و قوه قضاییه انجام دادند شفاف سازی در این خصوص بیشتر شد و نهایتا کارگروه های مربوطه به این نتیجه رسیدند که تعداد کمی از افراد وجود دارند که صادراتی را انجام داده و قصد بازگشت ارز را نداشتند. اما تعداد خیلی از آن ۱۹ هزار نفر ارزشان را بازگردانده اما به علت فقدان سیستم مناسب بانک اطلاعاتی در بانک مرکزی، اطلاعات انها ثبت نشده و تعدادی هم به دلیلهای مختلفی نتوانسته بودند رفع تعهد را انجام دهند. در این رابطه اتاق ایران با همکاری بانک مرکزی و قوه قضاییه فهرست ۱۹ هزار صادرکننده را دریافت و آنرا از نظر جغرافیایی و استانی تفکیک کرد و پیگیری های لازم را انجام داد. برچسبی که در خصوص کارتن خواب به این چنین افراد زده شده بود از اساس درست نبود چونکه اکثرشان صادرکنندگان خوشنام هستند.



1399/09/29
14:48:43
5.0 / 5
1489
تگهای خبر: اقتصاد , بازرگانی , بانك , تسهیلات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه