رییس انجمن فولاد:

می توان 10 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در مناطق کویری راه اندازی کرد

می توان 10 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در مناطق کویری راه اندازی کرد به گزارش نیو باکس، رئیس انجمن فولاد ضمن تاکید بر لزوم سیاستگذاری یکپارچه در مورد تولید برق، اظهار داشت: می توان 10 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در مناطق کویری ایران راه اندازی کرد.



به گزارش نیو باکس به نقل از مهر، بهرام سبحانی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران امروز در نشست خبری اظهار داشت: وزارت نیرو باید ابتدا در مورد میزان و ظرفیت تولید برق در مناطق مختلف کشور برنامه ریزی کند. اگر منابع مالی هم ندارد فراخوان بزند و نسبت به جذب سرمایه گذار بوسیله اعطای مشوق و … اقدام نماید.
وی اضافه کرد: در صورت فراهم کردن زمینه، می توان ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در مناطق کویری ایران راه اندازی کرد. منتهی این مسائل متولی می خواهد و در صورتیکه وزارت نیرو و صمت در این خصوص برنامه ریزی نکنند، سیاست ها همچنان بصورت جزیره ای و بی حاصل اتخاذ خواهد شد.
سبحانی اشاره کرد: معاونین طرح و برنامه وزارت نیرو و صمت با هدایت سازمان برنامه و بودجه نسبت به اجرای این سیاست باید اقدام نمایند.
این مقام صنفی در ادامه با اشاره به مشکلات صنایع در بخش تامین انرژی اظهار داشت: در این رابطه نکته مهم، بحث عدالت توزیع خاموشی هاست که نه فقط در صنعت فولاد بلکه در صنایع مختلف رعایت نمی گردد.
سبحانی اشاره کرد: به ما گفتند برای تامین برق مورد نیاز خود، نیروگاه تأسیس کنید و برق خودرا تولید کنید؛ با وجود این که تأسیس نیروگاه، تخصص فولادسازان نیست اما این کار را هم کردیم؛ چرا این برق تولیدی خودرا از خودمان دریغ می کنید؟! از ۴۰۰۰ مگاوات مورد نیاز، حدود ۳۰۰۰ مگاوات را خودمان تولید می نماییم. حداقل این برق تولیدی نیروگاه های خودمان را دیگر دریغ نکنید.
وی در ادامه با اشاره به تولید فولاد اظهار داشت: پس از روند صعودی فولاد طی سالهای اخیر در گزارش های سه ماهه امسال این روند با کاهش ۱، ۶ درصدی مواجه گردید که عمده دلیل آن ناشی از محدودیت های برق و اعمال زودتر از موعد آن و از شروع خرداد ماه بوده است. البته آمارها نشان میدهد که وضعیت در بالادست فولاد بهتر است و با وجود همه چالش ها با ۱۴ درصد رشد نیز همراه بوده است.
رئیس انجمن فولاد توضیح داد: محدودیت برق یکی از با اهمیت ترین بحران ها برای مجموعه صنعت فولاد است؛ اگر کمبود برق وجود دارد، این محدودیت را سرشکن کرده و بصورت یکسان برای همه صنایع اعمال کنند؛ این درحالیست که حتی برای خود شرکت های مختلف فولادی هم بصورت یکسان و برابر محدودیت ها اعمال نمی شود؛ نکته مهم اما اینجاست که برای دو ساعت قطعی برق فولادی ها، از حدود دو تا سه ساعت قبل از زمان قطعی، بایستی تولید را متوقف کرد تا بتوان خطوط را تخلیه کرد (در صورت وجود موارد مذاب و… در مدار تولید؛ بطور قطع لطمه های جبران ناپذیری برای مدار تولید خواهد داشت). از طرف دیگر، بلا فاصله بعد از وصل شدن برق از همان لحظه اول، نمی توان تولید را از سر گرفت و بایستی شرایط لازم برای تولید را فراهم کرد؛ بدین سبب چند ساعت هم در این مقطع، تولید متوقف است. بر این اساس قطعی دو ساعته برق برای فولادی ها، حدود هشت ساعت، را برای تولید از دست می دهد.
کاهش ۱۹ درصدی صادرات فولاد
سبحانی در ادامه به صادرات فولاد هم اشاره نمود و اضافه کرد: کل صادرات فولاد کشور در سه ماهه نخست امسال ۱، ۶ میلیارد دلار بوده که بیان کننده کاهش ۱۹ درصد کاهش ارزش صادرات است؛ در حقیقت نسبت به زمان مشابه سال قبل در مجموع با افت ۴۰۰ میلیون دلاری در صادرات روبه رو شده ایم که عمده دلیلهای کاهش صادرات فولاد، افت قیمت های جهانی و وجود ترمزهایی در داخل کشور بوده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: در بحث واردات همچنان شاهد رشد واردات ورق سرد و پوشش دار هستیم. در صورتیکه بیش از ۶۰ درصد تولید کشور خالی است و توان تولید در این بخش را دارد. در مجموع ۲۰۰ میلیون دلار ورق سرد و پوشش دار وارد شده که می تواند در کشور تولید شود و البته نیازمند حمایت تعرفه ای است.
سبحانی اشاره کرد: مصرف ظاهری فولاد ۵، ۸ درصد رشد داشته که این رشد نیز ناشی از کاهش صادرات است.
وی در ادامه اظهار داشت: کاهش تولید و کاهش صادرات فولاد ناشی از چالش های مختلف است؛ یکی از مسائل مهم فولادسازان، افزایش فاصله بین نرخ نیمایی و نرخ واقعی ارز و عدم توجیه اقتصادی تولید است.
سبحانی اضافه کرد: در گذشته در کشور ما مشکلاتی مانند انرژی و نیروی کار وجود نداشته است و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان بوده ایم اما حالا این رتبه جهانی با وجود چالش های مختلف درحال از دست رفتن است.
وی بیان کرد: در عرصه انرژی هر ساله در فصل گرم با کمبود برق و در فصل سرد با کمبود گاز مواجه ایم و این مسأله ما را با «تولید از دست رفته فولاد» در هر سال مواجه می کند که هر سال نیز در حال افزایش می باشد.
سبحانی اظهار داشت: ظرفیت ۴۵ میلیون تن تولید فولاد در کشور به وجود آمده که تولید واقعی با آن فاصله دارد و الان اگر همین تولید ۳۲ میلیون تن را در نظر بگیریم، باز هم با کمبود برق و گاز مواجه هستیم و رقمی معادل ۷۹ همت در سال ۱۴۰۰، ۶۷ همت در سال ۱۴۰۱ و ۹۸، ۶ همت در سال ۱۴۰۲ تولید از دست رفته فولاد است. عدم تامین زیرساخت های تولید، امنیت سرمایه گذاری و رسیدن به سود پیش بینی شده توسط سرمایه گذاران در زنجیره فولاد را از بین می برد.
وی اظهار داشت: در گذشته سازمان طرح و برنامه مبادرت به کارشناسی و برآورد طرح ها و برنامه های کشور می کرد که با حذف این سازمان هر بخش مبادرت به انجام طرح های جزیره ای کرد.
وی اضافه کرد: در صنعت فولاد برای افق ۱۴۰۴ رقمی معادل ۵۵ میلیون تن هدف گذاری شده بود که شاید به جرأت بتوان گفت تنها صنعتی که تا سال آینده تا حد زیادی امکان دستیابی به این هدف را دارد صنعت فولاد است. اما دستیابی به چنین هدفی نیازمند تامین انرژی حل چالش های ارزی و تسهیل سیاست های صادراتی است. حل مشکلات و چالش های صنعت فولاد نیازمند تعامل معاونت طرح و برنامه سه وزارتخانه صمت، نیرو و نفت می باشد که بارها پیشنهاد آنرا مطرح کرده ایم.


منبع:

1403/05/02
11:01:07
5.0 / 5
350
تگهای خبر: اقتصاد , تخصص , تولید , سازمان
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه