عضو اتاق ایران:

موافقت نامه تجارت ترجیحی ایران و افغانستان درحال تنظیم است

موافقت نامه تجارت ترجیحی ایران و افغانستان درحال تنظیم است به گزارش نیو باکس، عضو اتاق تجاری ایران اظهار داشت: موافقت نامه تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان درحال مذاکره و تنظیم است.



به گزارش نیو باکس به نقل از مهر، محمد خاکی رییس اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی خرم آباد در نشست وبیناری فعالان اقتصادی لرستان و افغانستان اظهار داشت: موافقت نامه تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان درحال مذاکره و تنظیم است و امید می رود هرچه سریعتر نهایی و تعرفه ها برای فعالان اقتصادی مشخص شود.
خاکی اضافه کرد: لازمه گسترش گسترش روابط تجاری و اقتصادی برگزاری نشست های مختلف و شناخت از ظرفیتهای یکدیگر است و در گام بعدی زمینه همکاریهای بیش ازپیش فراهم خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم با توافقنامه چابهار، ظرفیتهای خوب مرزهای زمینی و رسمی و تعریف اولویت همکاری اقتصادی دولت با کشورهای همسایه خصوصاً افغانستان، به نتایج خوبی نائل شویم.
روحانی، مسئول اقتصادی سفارت افغانستان نیز ضمن تاکید به مسئله بازگشت مهاجران افغانستانی به کشور خودشان، اظهار داشت: افغانستان استراتژی کوتاه مدتی برای واردات دارد و در کوشش برای پشتیبانی از تولیدات داخل است.
بر اساس اعلام اتاق ایران، وی ادامه داد: واردات سموم کشاورزی و تکنولوژی و ماشین آلات در اولویت است همین طور باتوجه به خاک حاصلخیز و آب شیرین این کشور زمینه همکاری با سرمایه گذاران در کشت فراسرزمینی برقرار است و زمین هایی را بصورت اجاره ۹۰ ساله در اختیارشان قرار می دهیم و همین طور آمادگی تهاتر محصولات کشاورزی مانند چغندر با سایر محصولات داریم.
مشاور وزیر تجارت و صنایع افغانستان با اعلان اینکه دیگر نیاز بازار مصرف افغانستان شیر خشک است اظهار داشت: قبلاً صادرات شیر خشک به افغانستان انجام گرفته بود اما حالا نیازمند واردات محصول هستیم و تاجرانی نیز از افغانستان دراین زمینه اعلام آمادگی کرده اند.
روحانی افزود: در پایانه صادراتی افغانستان سردخانه نداریم به این علت اغلب محصولات در سردخانه های پاکستان نگهداری و با ۲ برابری قیمت عرضه می شود.
وی بر ایجاد سردخانه های مشترک تاکید و اشاره کرد: می توان نگهداری محصول را افزایش داد، بطور نمونه ۹۰ درصد مصرف فلفل دلمه ای افغانستان از ایران است و با راهکارهایی می توان زمان ماندگاری محصول را افزایش داد.
مسئول اقتصادی سفارت افغانستان در ایران افزود: در بخش لوله پولیکا خودکفا هستیم، اما در حوزه ظروف یک بارمصرف نیازمند واردات هستیم، همین طور تولید نان و شیرینی در افغانستان زیاد است، بااین حال می توان مواد اولیه این مواد غذایی را وارد کرد.
روحانی با اعلان اینکه افغانستان در بخش ماشین آلات بسیار نیازمند است، اظهار داشت: ۱۵ تا ۲۰ درصد تولید داریم و بخش اعظم ماشین آلات صنعتی و نیمه صنعتی وارداتی هستند.
وی اظهار داشت: صادرات و واردات گوشت در افغانستان ممنوع می باشد، گوشت گوسفندی گران تر از گوساله است و تهاتر با گوشت نمی شود اما با هر محصول دیگری ممکن است.


منبع:

1403/06/20
11:16:29
5.0 / 5
244
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , تجارت
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه