به گزارش نیو باكس به نقل از انجمن دوستی ایران و كامرون، محسن موحدی قمی با اشاره به اینكه امكان صادارت كالاهای ایرانی به همه كشورهای آفریقایی وجود دارد، گفت: اینكه تجارت با كدام كشورهای آفریقایی پرسودتر است، به متغیرهای وابسته به ایران، كشورهای آفریقایی و متغیرهای عام در نظام بین الملل بستگی دارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی، از لزوم حمایت، برنامه ریزی و اعطای مشوقها از سوی دولت به بخش خصوصی، توجه به آفریقا و باور به ظرفیت های این قاره و ایجاد بسترهای قانونی و ساختاری كه بخش خصوصی را به به سمت اقتصاد صادراتی هل دهد، به عنوان متغیرهای وابسته به ایران نام برد و ادامه داد: تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه، اندازه جمعیت، زیرساختهای مناسب، فضای كسب و كار، جریان سرمایه و بستر ارایه خدمات و روان بودن بروكراسی و قوانین و مقررات مربوطه متغیرهای مربوط به آفریقا و مسائلی نظیر نقل و انتقال مالی و پول، رقبا، موضوعات FATF و از این قبیل و متغییر های وابسته به فضای بین الملل هستند.
موحدی قمی افزود: با توجه به موضوعات فوق، كشورهای آفریقای جنوبی، كنیا، تانزانیا، الجزایر، مصر، تونس از فضاهای بهتری برخوردارند. البته سطح روابط و حضور نمایندگی مستقر، عنصری غیر قابل انكار و اساسی است، و بنابراین آفریقای جنوبی را می توان یكی از بهترین بازارها برای كالاها و خدمات ایرانی در قاره آفریقا دانست.
تجارت از پیمان های منطقه ای منتفع می شود
سفیر ایران در آفریقای جنوبی در رابطه با بازار موجود در این كشور برای كالاها و خدمات ایرانی گفت: كالاها و خدماتی كه جمهوری اسلامی ایران در آنها دارای مزیت نسبی هستند، دارای بازار بهتری در آفریقای جنوبی هستند. اقلامی مانند، قیر، روغنها، مواد پتروشیمی، برخی مصالح ساختمانی، برخی مواد غذایی، فرش، صنایع وابسته به نفت و گاز و ... درخصوص خدمات، خذمات تولید ایران در اكثر موضوعات فنی و مهندسی دارای بازار در آفریقای جنوبی است.
وی در رابطه با هزینه های تجارت با آفریقا افزود: برای ورود به بازار این كشورها نیاز به پرداخت عوارض است، اما با توجه به پیمان های منطقه ای بین كشورهای هر حوزه مانند سادك، كومسا، جامعه شرق آفریقا و ...، ورود به یك كشور به معنی ورود بدون عوارض به دیگر كشورهای عضو این پیمان ها است؛ به عنوان مثال ۱۴ كشور عضو سادك در جنوب آفریقا فرصت بسیار خوبی برای تجارت هستند. ضمن اینكه امكان صادرات مجدد كالا از آفریقا به آمریكا نیز وجود دارد»
سفیر ایران در پروتوریا همچنین درباره امكانات حمل كالا به آفریقای جنوبی ادامه داد: كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی كرده تا در صورت وجود حجم قابل توجه بار، كشتی به بنادر آفریقای جنوبی اعزام كند، علی ایحال خطوط دیگری نیز هستند كه امكان تجارت با آفریقا را فراهم می كنند. حمل و نقل در آفریقای جنوبی و به كشورهای اطراف نیز آسان و پیشرفته است.
تولید ارزان در آفریقای جنوبی
محسن موحدی قمی در ادامه با اشاره به امكان تولید مشترك تعداد قابل توجهی كالاهای ایرانی در آفریقای جنوبی و عرضه به بازارهای این كشور و منطقه گفت: البته تولید مشترك تابع شرایط و بسترهای لازم است. بنابراین یكی از اقدامات مناسب در این رابطه، سرمایه گذاری در مناطق آزاد آفریقای جنوبی به شمار می رود.
وی با اشاره به برگزاری همایش اقتصادی و سرمایه گذاری ایران و آفریقای جنوبی كه هفتم آبان ماه در تهران برگزار می شود، ادامه داد : هزینه های تولید در آفریقای جنوبی پایین تر از ایران است؛ اصولا سه عامل كلیدی برای تولید با صرفه را در اختیار دارد كه شامل سرمایه، مواد اولیه مورد نیاز برای بسیاری از تولیدات و نیروی كار ارزان. همچنین از لحاظ انبار، تولید و بازار، آفریقای جنوبی دارای امكانات خوبی است.
سفیر ایران در آفریقای جنوبی افزود: آفریقای جنوبی یكی از امن ترین كشورها برای سرمایه گذاری است. این كشور دارای رتبه بالا و شناخته شده از این بابت است.