مهران، مزیتی ملی برای مواجهه با تحریم ها

مهران، مزیتی ملی برای مواجهه با تحریم ها نیو باكس: ایلام - مرزهای بین المللی در شرایطی كه امریكا تلاش می كند مراودات تجاری و بازرگانی ایران را با كشورهای دیگر مختل كند بعنوان یك اهرم و نقطه قابل اتكا برای مقابله با تحریم ها شناخته شده كه در این میان مرز مهران جایگاه ویژه و ممتازی دارد.


به گزارش نیو باكس به نقل از ایرنا، شهر مرزی مهران در 85 كیلومتری جنوب باختری و مرز بین المللی این شهر در 11 كیلومتری ایلام قرار دارد و كانون های مهم تردد زائر و كالا به كشور عراق به حساب می آید.
این مرز سال 1382 با پیشنهاد وزارت امور خارجه از جانب سازمان ملل متحد بعنوان مرز بین المللی شناخته شد و بعد از این تاریخ، زیرساخت های مورد نیاز برای برقراری صادرات و واردات كالا در این منطقه جانمایی و با استقرار گمرك روند ترخیص كالا در این خروجی مرزی رونق گرفت و هر سال بر ارزش دلاری، وزن كالاهای صادراتی و در كنار آن تنوع كالاها افزوده می شد.
اما از سال قبل روند صادرات از این نقطه مرزی كه در سال 95 به 2 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده بود رو به كاهش گذاشته و به یك میلیارد دلار در سال قبل رسیده است.
دلایل مختلفی برای این كاهش قابل ملاحظه از جانب مسئولان امر عنوان می گردد و در همین راستا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام معتقد است: با برقراری آرامش و امنیت نسبی در كشور عراق و بازگشایی سایر مرزهای غربی كشور مانند « پرویز خان ' و « سومار»، بعضی از تجار به علت نزدیكی این مرزها با كردستان عراق ترجیح می دهند از سایر مرزها استفاده كنند.
یارالله نصیری افزود: وضع تعرفه های بیشتر از جانب طرف عراقی در مرز مهران هم بر این مسئله دامن زده است و برای برخی اقلام تا 70 درصد تعرفه اعمال می گردد درحالی كه این وضعیت در سایر مرزهای كشور با عراق دیده نمی گردد.
وی یكی از اصلی ترین اقلام صادراتی به كشور عراق را سیمان برشمرد كه هم اكنون دولت بغداد واردات این كالا را به كشور ممنوع كرده كه سبب شده سهم قابل توجهی از صادرات كالا از مرز بین المللی مهران كاهش پیدا كند.
نصیری با رد این مورد كه عربستان توانسته سهم بیشتری از صادرات كالا به عراق را در اختیار بگیرد، اظهار داشت: عربستان سعودی از نظر زیرساختی و توان تولیدی كالا امكان برابری در این عرصه را ندارد.
رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی طی روزهای گذشته سفری به ایلام و بازدیدی از مرز بین المللی مهران داشت و در این سفر با ذكر اینكه صادرات غیرنفتی ایران به 28 كشور عضو اتحادیه اروپا كمتر از نصف صادرات غیر نفتی است كه از مرز ایلام به عراق صورت می گیرد، اضافه كرد: رفتار منطقی مبتنی بر داشته ها و یافته های آماری گویای لزوم توجه و اهتمام بیشتر به مرزها به خصوص مرز مهران است.
حشمت الله فلاحت پیشه اظهار داشت: شرایط موجود می طلبد كه احیا و بهره وری مناسب تر از مرزها در دستور كار دولت و مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

*كمبودهای مرز
رئیس كل گمرك در بازدید از این مرز با بیان اینكه صادرات سال 96 نسبت به سال 95 حدود پنج درصد رشد داشته است، عنوان كرد: عراق سومین مقصد صادراتی كالاهای ما به حساب می آید و لازم است مشكلاتی كه در زمینه صادرات به این كشور وجود دارد احصاء و برطرف شوند.
فرود عسگری اضافه كرد: رایزن اقتصادی ایران در عراق فعال است و می توان مشكلات تجاری را از این طریق پیگیری كرد.
وی با تاكید بر این كه گمرگات مرزی باید مشكلات تجاری با كشورهای همسایه را پیگیری كنند، اظهار داشت: نیازمندی های گمرگ مهران در جهت سهولت و تسریع در صادرات كالا تامین خواهد شد.
رئیس كل گمرك تاكید كرد كه با تهیه طرح جامع می توان فرصت های جدیدی برای كاهش مشكلات در حوزه تجارت پدید آورد تا مسئولیت هر بخش در قالب این طرح مشخص شود.

** رفع مشكلات مرزی
استاندار ایلام اخیرا در دیدار با رئیس گمرك كشور بر لزوم شتاب بخشی در رفع مشكلات مرز مهران به منظور توسعه و تقویت صادرات غیرنفتی به كشور عراق تصریح كرد و اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی مهران دارای مشكلات و ایراداتی است كه روند آن باید تسریع شود، رفع ایرادات و مشكلات مرز مهران می تواند ظرفیت های این مرز را فعال كند.
قاسم سلیمانی دشتكی از معاون اقتصادی استاندار خواست كمیته ای با همكاری اتاق بازرگانی ایلام و سایر دستگاه های اجرایی به منظور رفع مشكلات مرزی و همینطور پیگیری اجرایی شدن تفاهم نامه های اقتصادی با عراق تشكیل دهد.
وی در مورد دریافت عوارض از تجار فعال در مرز مهران توسط شهرداری این شهر كه سبب تولید نارضایتی شده بود، اظهار داشت: دریافت عوارض توسط شهرداری مهران در بازارچه مهران ممنوع می باشد و با متخلفین برخورد می گردد.
سلیمانی دشتكی افزود: مرز بین المللی مهران در طول سال های اخیر به مهم ترین گذرگاه صادرات كالاهای ایرانی به عراق تبدیل گشته بود، اما با وجود مشكلات پیش آمده در این مرز تردد مسافر و صادرات كالا همچنان فعال و در حال انجام می باشد.

** طرح جامع صادرات
معاون امور اقتصادی استاندار ایلام در جهت رفع مشكلات گمرك مهران، خواهان تهیه طرح جامع صادرات در مرز مهران توسط گمرك استان شده است.
ایوب درویشی خاطرنشان كرد: همه نیازهای مرز مهران به منظور توسعه صادرات غیرنفتی به كشور عراق شامل انبار، سردخانه و دیگر كاربری های در رابطه با تجارت در این منطقه بر مبنای اولویت باید در قالب طرح جامع پیش بینی شود.

** صادرات 37 هزار تن كالا
مدیركل استاندارد ایلام اظهار داشت: در سه ماهه اول سال جاری بیش از 37 هزار تن كالای استاندارد از مرز بین المللی مهران به كشور عراق صادر گردیده است.
مهناز همتی اضافه كرد: عمده كالاهای صادر شده تحت نظارت و كنترل كیفی این اداره كل شامل موزائیك، آجر، مواد لبنی، مواد شیمیایی ( كربنات كلسیم) و سنگ های ساختمانی بوده است.
وی تصریح كرد: در این مدت نزدیك به 200 مورد آزمون تعیین ماهیت هم انجام شد كه بیشترین كالای آزمون شده مربوط به سنگ های ساختمانی، كربنات كلسیم و سنگ آهن بوده است.
مدیركل استاندارد ایلام افزود: 179 مورد نمونه برداری از مراكز تولیدی، 67 مورد آزمون نمونه تولید و بیش از 570 مورد نمونه برداری از مراكز عرضه همچون اقدام های انجام شده این اداره كل در مدت یاد شده(ابتدای سال تا كنون) است.
** تردد زائران
مدیركل راهداری و نقل جاده ای ایلام می گوید: در سه ماهه اول سال جاری بیش از 665 هزار زائر از مرز بین المللی مهران(ورود و خروج) به عتبات عالیات سفر كردند.
نورالله دلخواه با بیان عبور راحت و بدون معطلی زائران از مرز مهران به مقصد عتبات عالیات تصریح كرد: از این تعداد زائر بیش از 523 هزار نفر ایرانی و 142 هزار نفر اتباع خارجی بوده كه از مرز بین المللی مهران به داخل و خارج از كشور تردد داشته اند.
وی خاطرنشان كرد: در زمان حاضر تردد زائران در مرز مهران بدون مشكل و با سهولت در جریان است.
شبس**3032/6034/1630


1397/05/03
15:30:41
5.0 / 5
5416
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , تجارت , صادرات
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه