درست است که در عصر تکنولوژی زندگی می کنیم اما همچنان خدمات چاپی از اعتبار بالایی چه برای معرفی کسب و کار چه برای بازاریابی محصولات برخوردار هستند. مشاغلی که به دنبال تبلیغ محصولات یا خدمات خود هستند باید به خدماتی که چاپ حرفه ای می تواند ارائه دهد توجه کنند.
احتمالا قبلاً اصطلاحاتی مانند چاپ دیجیتال، چاپ افست یا چاپ لیزری و ... را شنیده باشید، اما آیا تفاوت بین آنها را می دانید؟ در این مقاله سعی داریم شما را با 5 روش اصلی چاپ و کاربرد هر یک آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
-
چاپ افست
چاپ افست روشی برای چاپ از صفحه فلزی بر روی کاغذ یا سایر سطوح است. چاپ افست را می توان رایج ترین تکنیک چاپ در مقیاس بزرگ دانست. از این روش چاپی معمولا برای سطوح تجاری با حجم بالا استفاده می شود. می توان از چاپ افست برای پرینت روی کاغذ، کارت، فویل، پارچه یا هر سطح دیگری استفاده کرد.
فرایند چاپ به این صورت است که دو سیلندر (غلتک جوهر و غلتک افست) روی هم بر خلاف جهت حرکت می کنند. غلتک نهایی که به غلتک فشار نیز معروف است استوانه ای فولادی می باشد که سبب می شود تصویر غلتک افست روی سطح چاپی، دقیق و کامل چاپ شود.
به دلیل فرایند پیچیده و زمان بر چاپ افست و نیاز به تعویض سیلندر ها، معمولا این روش چاپی برای چاپ در تعداد پایین اصلا مقرون به صرفه نیست.
-
چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال مرسوم ترین و ساده ترین روش چاپ عکس، متن و ... روی کاغذ یا سایر مواد است. نحوه چاپ دیجیتال به این صورت است که داده های دیجیتال توسط سیستم کامپیوتری به یک چاپگر تخصصی ارسال می شود که آن را چاپ می کند. این یک نوع چاپ به دلیل کیفیت معقول، قیمت مناسب و راحتی استفاده، در همه جا و بخصوص در خانه ها متداول است.
چاپگر دیجیتال را می توان با قیمت های نسبتاً مقرون به صرفه و تقریباً در همه جا خریداری کرد و تنها چیزی که برای کار با آن نیاز دارید یک کامپیوتر یا یک تلفن همراه است.
چاپ دیجیتال در سال 1989 توسط Gary Starkweather در شرکت زیراکس اختراع شد و اولین بار در نمایشگاه تجاری Seybold نیویورک به نمایش گذاشته شد.
-
فلکسوگرافی
چاپ فلکسو تکنیک چاپی است که از یک صفحه چاپ با اشکال برجسته برای انتقال جوهر روی کاغذ استفاده می کند. فلکسوگرافی یکی از رایج ترین انواع چاپ است که برای همه چیز از روزنامه گرفته تا کتاب مورد استفاده قرار می گیرد. از این روش به طور معمول برای چاپ مواردی که نیاز به تکرار و الگو های پیوسته (مانند لیبل و بسته بندی) دارند و یا سطوح ناهموار با حجم کاری بالا استفاده می شود.
-
چاپ سیلک اسکرین
چاپ سیلک اسکرین از اوایل قرن بیستم وجود داشته و می توان از آن برای چاپ بر روی موادی مانند پارچه، چوب، شیشه، تابلو و ... استفاده کرد. در طول چاپ سیلک اسکرین، از مواد ظریف و پارچه مخصوص برای انتقال تصویر بر روی سطح چاپی استفاده می شود. هنگامی که مشاغل نیاز به چاپ گرافیکی با کیفیت روی لباس یا سایر محصولات پارچه ای دارند، چاپ صفحه سیلک انتخاب مناسبی است.
از آنجایی که چاپ سیلک اسکرین نیاز به تنظیمات زیادی برای آغاز کار دارد، بهتر است از آن برای چاپ اقلام به صورت عمده استفاده شود. بنابراین، اگر به دنبال تعداد زیادی تصویر استاندارد مشابه هستید، این روش چاپی یک روش ایده آل و مقرون به صرفه است.
-
چاپ لارج فرمت
همانطور که از نام آن نیز مشخص است، چاپ با فرمت بزرگ برای حداکثر عرض رول چاپ در نظر گرفته شده است. این روش معمولا برای چاپ بنر تبلیغاتی و پوستر های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. به جای چاپ روی رول های جداگانه، چاپ لارج فرمت از رول هایی استفاده می کند که برای تولید یک صفحه چاپی بزرگ به سیستم وارد می شود. چاپ با فرمت بزرگ برای رسانه های چاپی بزرگ مانند روکش های ساختمانی، بیلبوردها، بنرها و نقاشی های دیواری بهترین است.
در چند سال اخیر، چاپ شکوفا شده و واقعاً پتانسیل خود را افزایش داده است. افراد متخصص حوزه چاپ با نشان دادن شیوه های جدید، مواد چاپی سازگار با محیط زیست را معرفی و صنعت چاپ را متحول می کنند. شرکت ها به طور فعال در حال ایجاد فناوری های پیشرفته هستند، از جمله چاپ فوتونیک نامرئی که روش بهتری را ارائه می دهد و مشکلات مشتریان را حل می کند.
بهترین روش چاپی برای من کدام است؟
همانطور که می دانیم یک بهترین روش چاپ برای تمامی افراد وجود ندارد و نمی توان چاپ افست یا دیجیتال را به همه با انواع نیاز ها پیشنهاد داد. از این رو با توجه به روش های چاپی که معرفی کردیم، بهترین انتخاب را به موارد زیر تقسیم کرده ایم:
-
بهترین روش چاپ آسان، سریع و با کیفیت: چاپ دیجیتال
-
بهترین روش چاپ روی تیشرت و اجسام پارچه ای: چاپ سیلک اسکرین
-
بهترین روش چاپ برای تعداد انبوه و عمده با کیفیت بسیار بالا: چاپ افست و فلکسوگرافی
-
بهترین روش چاپ برای پوستر و بنر تبلیغاتی یکدست و با کیفیت: چاپ لارج فرمت