مبادله کالا در مرزهای تجاری ایران و اقلیم کردستان ادامه دارد

مبادله کالا در مرزهای تجاری ایران و اقلیم کردستان ادامه دارد نیو باکس: رئیس اتاق تجاری تهران و نماینده اقلیم کردستان عراق در دیدار با یکدیگر بر ضرورت گسترش روابط اقتصادی و مراودات تجاری تاکید نمودند.



به گزارش نیو باکس به نقل از مهر، محمود نجفی عرب رییس اتاق تجاری تهران و نماینده اقلیم کردستان عراق در دیدار با یکدیگر بر ضرورت گسترش روابط اقتصادی و مراودات تجاری تاکید نمودند و با توجه به این که عراق دومین شریک تجاری ایران شمرده می شود، از ضرورت همکاری نزدیک تر و گسترده تر سخن گفتند. رییس اتاق تهران در این جلسه آمادگی این اتاق برای پذیرش هیأت های تجاری و اعزام یک هیأت تجاری از فعالان اقتصادی به این اقلیم را اعلام نمود.
در دیدار نماینده اقلیم کردستان عراق با رییس اتاق تجاری تهران، دو طرف با تأکید بر ضرورت تنش زدایی در مناسبات سیاسی میان ایران و اقلیم کردستان، توسعه همکاریهای اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری های مشترک را سبب پایداری در آینده روابط دانستند.
در این دیدار که روز سه شنبه ۱۷ بهمن ماه در دفتر ریاست اتاق تهران برگزار گردید، پیشنهاد اعزام یک هیأت تجاری در همراهی با اتاق تجاری تهران و اتاق های تجاری استانهای غربی به اقلیم کردستان و همین طور آمادگی پذیرش از یک هیأت اقتصادی از این منطقه، برای اعلام حسن نیت در بهبود مناسبات اقتصادی دو طرف از طرف مسؤولان اتاق تهران عنوان شد.
بر اساس اعلام اتاق تهران، در این جلسه، محمود نجفی عرب رییس اتاق تهران، با اشاره به این که عراق دومین شریک تجاری ایران است و تجارت و مبادلات تجاری ایران با این کشور، عمدتا بوسیله اقلیم کردستان صورت می گیرد، اشاره کرد که در دور تازه مناسبات و همکاری ها، ایجاد سرمایه گذاری های مشترک باید در دستورکار قرار گیرد.
وی با بیان این که پیشنهاد اعزام یک هیأت تجاری از اتاق تهران به اربیل یا سلیمانیه، به عنوان هیأت دوستی و حسن نیت از طرف این اتاق به وزارت امور خارجه ایران ارائه شده است، تصریح کرد که اتاق تجاری تهران آماده پذیرایی از هیأت های تجاری اقلیم کردستان است.
مبادله کالا در مرزهای تجاری ادامه دارد
ناظم دباغ، نماینده اقلیم کردستان، نیز در این جلسه با اعلان اینکه مقامات حکومت اقلیم کردستان بر حفظ و تقویت روابط این منطقه با ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی، تاکید دارند، اشاره کرد که با رفع اشکالات و سوءتفاهم های پیش آمده، زمینه برای گسترش روابط اقتصادی میان دو طرف برقرار است و اقلیم کردستان می تواند هم پیمان راهبردی ایران در تمامی حوزه ها باشد.
وی سپس به اتفاقات اخیر و همین طور اطلاعیه اتاق تجاری اربیل در خصوص تحریم کالاهای ایرانی در بازار اقلیم کردستان، اشاره نمود و اظهار داشت: به رغم صدور این اطلاعیه از طرف اتاق اربیل، مبادلات کالایی در مرزهای تجاری ایران و اقلیم کردستان همچنان ادامه دارد و معتقدیم که دو طرف باید با سعه صدر و عبور از فضای متشنج رخ داده، علاوه بر حفظ همکاریهای اقتصادی، در راه توسعه این روابط گام بردارند.
سبقت ترکیه از ایران در بازار عراق
دباغ با اشاره به این که بازار جنوب عراق و منطقه عرب نشین این کشور، بوسیله اقلیم کردستان و محصولات و کالاهای وارداتی از ایران تامین می شود به این نکته اشاره نمود که در صورت کمبود محصولات و کالاهای مصرفی در منطقه اقلیم کردستان، تجار و بازرگانان ترکیه فعالیت خود در این بازار را تشدید می کنند و این اتفاق به نفع شرکتها و تجار ایرانی نیست.
نماینده اقلیم کردستان سپس با یادآوری این که تا سال ۲۰۰۲ میلادی، نزدیک به ۴۵۰ شرکت ایرانی در سلیمانیه ثبت شده بود و ترکیه کمتر از ۱۰۰ شرکت در این منطقه ثبت کرده بود، اشاره کرد که هم اکنون بیش از ۲ هزار شرکت ترکیه ای در سلیمانیه و اقلیم کردستان ثبت شده و به فعالیت مشغول هستند در صورتیکه از شرکت های ایرانی کمتر از ۱۵۰ شرکت در این منطقه باقی مانده است.
دباغ سپس با تأکید بر این که نگاه ترکیه به اقلیم کردستان، اقتصادی می باشد، تصریح کرد که تجارت پیله وری ایران با اقلیم کردستان باید به تجارت رسمی تبدیل گردد و توافق نامه هایی که طی سالهای اخیر میان استانهای مرزی ایران و اتاق های تجاری مستقر در این منطقه با اقلیم کردستان منعقد شده، عملیاتی شود.
تشکیل شرکت مدیریت صادرات ویژه اقلیم کردستان
در این جلسه، بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران نیز، با تاکید باردیگر به این که اتاق تهران بمنظور اعلام حسن نیت و احیای روابط میان ایران و اقلیم کردستان، آماده اعزام یا پذیرش هیأت تجاری میان دو طرف است، پیشنهاد تشکیل شرکت مدیریت صادرات ویژه بازار اقلیم کردستان که اعضا و سهامداران آن نیز شرکت های معتبر از دو طرف باشند، را بیان کرد و تصریح کرد که در صورت موافقت و همکاری اتاق تجاری اقلیم کردستان و دیگر اتاق های این منطقه، این شرکت مدیریت صادرات را با هدف توسعه تجارت دوطرفه می توان طی سال آینده خورشیدی راه اندازی نمود.


منبع:

1402/11/20
15:37:45
5.0 / 5
450
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , تجارت
این مطلب نیوباکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
نیو باکس
newbox.ir - تمامی حقوق نیو باكس محفوظ است

نیو باكس

بسته بندی و جعبه